Italiaanse walnotencake

 

Heerlijk recept van MHG en nog lekkerder in deze ovenschaal van Bunzlau Castle..


Ingrediënten:
250 gram gepelde walnoten
4 eieren
180 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel citroensap
boter om in te vetten
bloem om te bestuiven
poedersuiker

 

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Hak de walnoten in de keukenmachine, maar maak er geen poeder van.
Splits de eieren en zorg dat er geen spoortje dooier in het wit komt.
Klop de dooiers met de suiker tot het mengel wit en schuimig is.
Klop de eiwitten met schoon materiaal in een schone kom stijf.
Spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel (roeren mag niet en perfect mengen is niet noodzakelijk).
Voeg beetje bij beetje de bloem, walnoten en het citroensap toe.
Beboter de ovenschaal en bestuif hem met bloem.
Doe het mengsel erin en bak ongeveer 40 minuten.
Laat de taart afkoelen en bestuif hem met poedersuiker....


Alle gerechten van MHG hebben onze gasten kunnen proeven tijdens één van onze workshops.
 

© 2014 - 2024 My Home and Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel