Spaanse vissoep

 

Ingrediënten:

2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 wortelen
2 pili-pili (pepertjes)
Halve venkel (of een scheut pernon)
Evt. aanvullen met groenten die nog in de kast liggen zoals selderij, paprika of tomaten.
Blik tomatenblokjes
Blikje tomatenpuree
Scheut witte wijn
Peper en zout
4 visbouillonblokjes (evt. aanvullen met een blik basisvissoep)

Uiteraard is het nog lekkerder om de visbouillon zelf te maken van visafval. Heb je garnalen gegeten en een berg schillen over, niet weggooien maar heerlijke bouillon van maken en evt. invriezen voor later.

3 tot 4 stukken gemengde (diepvries)vis. Zelf gebruik ik altijd witvis in combinatie met een vettere vis. (kabeljauw, pangafilet, zalm)

Allereerst de vis zeer klein snijden en deze in een koekenpan rullen met peper en zout.

Zet deze apart. Snij alle groente grof en bak deze in een grote soeppan, voeg ook de knoflook en de pepertjes toe. Als deze beetgaar zijn voeg je de tomatenpuree toe, deze altijd even laten meebakken op laag vuur. Blus nu af met een flinke scheut witte wijn, of met de pernod. (maar niet beide) Voeg nu een flinke scheut visbouillon toe zodat je alles met een staafmixer kunt pureren. Maak dit zo fijn als je zelf wil. Voeg nu ongeveer 2.5 liter warme bouillon, de tomatenblokjes en de gebakken vis toe. Laat de soep nog zeker een half uur op een laag vuur staan. Evt. afschuimen met een schuimspatel.

Dit is een makkelijk basisrecept voor een heerlijke gevulde en gezonde soep. Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met verschillende groenten, bouillon en soorten vis, hierdoor wordt je soep telkens weer anders.

Maak de soep een dag van te voren dan is hij nog lekkerder.


Alle gerechten van MHG hebben onze gasten kunnen proeven op een van onze Work-shops

© 2014 - 2018 My home and garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel