Gourgette met zachte kaas en huisgemaakte Gnocchi
Heerlijke gerechtjes samen op een bord, verwerkt in een gerecht of als starter.
Courgette met zachte pittige kaas
Ingrediënten:
1 gourgette
zonnebloemolie
zeezout
zachte kaas
Bereiding:
Snij de courgette in plakken van een centimeter dik. Laat ze nu garen in een koekenpan in ruim olie, de plakken mogen iets drijven zodat ze niet bakken. Op het moment dat ze zacht zijn mogen ze uit de pan, even laten uitlekken, beetje zout, en warm serveren met een dot zachte kaas. Ik heb gekozen voor een cottage cheese. Zacht, maar vol van smaak.
Huisgemaakte Gnocchi
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 kg. kruimige aardappels
300 gr. bloem
zout
Bereiding:
Was de aardappels en kook ze met de schil. Wanneer ze gaar zijn even afspoelen onder koud water zodat de schil makkelijker loslaat. Pel er de schil vanaf en prak de aardappels met een vork. Voeg nu een deel van de bloem toe en een snufje zout. Kneed het tot een deeg. Voeg zoveel bloem toe totdat er een mooie bol ontstaat. Rol nu van kleine stukken deeg een sliert van 1.5cm dik. Snij deze rol weer in stukjes van 1.5 cm. Met een vork kun je nu de typische vorm van gnocchi rollen. Leg de gnocchi in kokend water totdat ze boven komen drijven. Kook ze nog een minuutje door en klaar. Gnocchi is heerlijk met tal van italiaanse sauzen. In dit gerecht heb ik ze nog even gebakken in de koekenpan met een heerlijke pesto.
Alle gerechten van MHG hebben onze gasten kunnen proeven tijdens één van onze workshops.