Pittige oosterse pompoensoep (met chips van Nori vellen)
Ingrediënten: voor 2liter soep
1 flespompoen; 1 ui; 2 wortelen; 1 zoete aardappel; 2 teentjes knoflook; 3cm verse gember; 200ml kokosmelk; flinke scheut sojasaus of vissaus; groentebouillon; naar smaak 1 0f 2 pepertjes; kurkumapoeder; kerriepoeder; komijnpoeder; bosui en paksoi
Bereiding:
Snijd alle harde groenten in grove stukken en bak deze in een soeppan aan voor ongeveer 5 minuten samen met de gember en de pepertjes. Voeg ondertussen de kruiden en de sojasaus toe. Doe de groentebouillon erbij laat en laat dit koken totdat de groente zacht zijn. (25minuten) Pureer nu alles met een staafmixer en voeg de kokosmelk erbij. Proef nu de soep en breng evt. nog op smaak. Snij de paksoi klein en doe deze samen met wat taugé in de soepkommen. Giet er de soep overheen.
Chips van nori… naar een recept van Pascale Naessens.
Bestrijk de bladeren aan 1 zijde met wat olie en vouw ze dan dubbel. Bestrijk nu de 2 buiten zijdes met water totdat ze zacht worden. Snij of knip het blad in driehoekjes en bak ze in 2 tot 3 minuten in de oven op 180 graden. Lekker bij een gerecht of als aperitief
Alle gerechten van MHG hebben onze gasten kunnen proeven tijdens één van onze workshops.